Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Dominik Furch, Färjestad
Räddningsprocent: 97,56.
Given i veckans lag. Dominik Furch klev fram stort i de två sista finalmatcherna mot Luleå och släppte bara in en balja på dessa bataljer. Bäst när det gällde som mest.

***

Backar

Theodor Lennström, Färjestad
Mål: 1. Assist: 0.
En av SHL:s bästa allroundbackar sedan han återvände till den svenska högstaligan i början av året. Theodor Lennström var grymt nyttig i avslutningen av den här finalserien.

Jesse Virtanen, Färjestad
Mål: 1. Assist: 1.
Ytterligare en tämligen värdefull FBK-back när det gällde som mest. Jesse Virtanen klev inte minst fram ordentligt i den sista sammandrabbningen.

***

Forwards

Victor Ejdsell, Färjestad
Mål: 0. Assist: 3.
Den storvuxne forwarden hade det periodvis tungt i grundseriesammanhang, men växlade upp rejält i slutspelet. Bland annat den senaste veckan när allt avgjordes. Oerhört värdefull för Färjestads offensiv

Linus Johansson, Färjestad
Mål: 2. Assist: 0.
Centern i kedjan med Victor Ejdsell. Ännu en spelare som visade klassen och var involverad i minst sagt viktiga mål när allt skulle avgöras.

Joakim Nygård, Färjestad
Mål: 1. Assist: 1.
En av slutspelets vassaste spelare i allmänhet. Den NHL-meriterade snabbskrinnaren följde upp en lysande grundserieprestation med att leverera även i slutspelssammanhang. Lysande i finalserieavslutningen.