Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå
Räddningsprocent: 91,00.
Luleå-målvakten har - än så länge - vunnit målvaktsduellen med Dominik Furch i den här finalserien. Joel Lassinanttis insats nu senast i den femte finalmatchen var sannerligen något utöver det vanliga.

***

Backar

Sami Lepistö, Luleå
Mål: 0. Assist: 3.
Den minst sagt rutinerade finländaren fortsätter att övertyga. I såväl offensiven som defensiven. En back med en enorm pondus som har bidragit starkt till att ta Luleå till nya höjder.

Julius Honka, Luleå
Mål: 1. Assist: 2.

Ytterligare en finländsk back i Luleå-lägret med det lilla extra. Julius Honka har växlat upp i slutspelet - inte minst i finalserien - och varit oerhört viktig för LHF. Delvis med tanke på det vassa skottet.

***

Forwards

Einar Emanuelsson, Luleå
Mål: 3. Assist: 1.
Bäst när det gäller. Einar Emanuelsson gjorde det stundtals bra rent spelmässigt tidigare under säsongen, men fick en skral poängmässig utdelning. Det har lossnat med besked på poängfronten i finalsammanhang. En artist med en imponerande hög offensiv högstanivå och underhållande spelstil i allmänhet.

Jack Connolly, Luleå
Mål: 2. Assist: 2.
Amerikanen är fortsatt en gedigen tvåvägscenter med en enastående hög lägstanivå. En spelare som tillför mycket över hela rinken och har varit inblandad i ett antal viktiga mål.

Per Åslund, Färjestad
Mål: 2. Assist: 2.
Färjestads - med råge - bästa poängplockare i slutspelet så här långt. Per Åslunds betydelse för FBK:s kan inte underskattas.