Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Tim Juel, Oskarshamn
Räddningsprocent: 97,44.

Oskarshamn fick en flygande start på slutspelet genom att hemmabetvinga Leksand och är därmed en seger från ett kvartsfinalavancemang. Tim Juel - som var en doldis inför den här säsongen - storspelade mellan IKO-stolparna.

***

Backar

Libor Sulak, Örebro
Mål: 0. Assist: 2.
Den VM-meriterade tjecken var bra i grundserieslutspurten och inledde slutspelet på ett ypperligt sätt. Libor Sulak var en av många spelare som klev fram borta mot Brynäs.

Philip Samuelsson, Oskarshamn
Mål: 0. Assist: 1.
Svenskamerikanen drar ett tungt lass i Oskarshamns defensiv och är en av backkuggarna som har grundlagt IKO:s framgångar den här säsongen. En av spelarna som levererade när Oskarshamn fick en suverän start på slutspelet.

***

Forwards

Rodrigo Abols, Örebro
Mål: 4. Assist: 2.
Slutspelets kung så här långt. Örebro svarade för ett mäktigt målkalas mot Brynäs. Faktum är att Rodrigo Abols var involverad i samtliga (!) mål. Notabelt i sammanhanget är att han tangerade både Peter Forsberg målrekord och Peter Anderssons poängrekord sett till en enskild slutspelsmatch.

Robin Kovacs, Örebro
Mål: 1. Assist: 4.
På tal om Rodrigo Abols. Kedjekollegan Robin Kovacs är också inne i ett fantastiskt stim. En spelare som stundtals hade lekstuga mot Brynäs.

Fredrik Olofsson, Oskarshamn
Mål: 0. Assist: 2.

Den solide centern fortsätter att visa prov på sina spetsegenskaper. Inblandad i två av Oskarshamns mål - däribland det matchvinnande.