Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Erik Källgren, Växjö
Räddningsprocent: 92,59.

Succémålvakten avslutade säsongen med att vinna målvaktsduellen när Växjö slog in "matchbollen" och säkrade SM-guldet. Erik Källgren tog onekligen nästa steg i utvecklingen den gångna säsongen. Bäst när det gäller!

***

Backar

Joel Persson, Växjö
Mål: 0. Assist: 2.

Den hårdskjutande Osby-produkten återvände till Växjö förra året och levde upp till de minst sagt högt ställda förväntningarna. En offensiv gigant. Säsongen avslutades med en vass insats mot Rögle.

Tim Erixon, Växjö
Mål: 0. Assist: 0.

NHL-meriterade Tim Erixon har - åtminstone än så länge - inte fått vara med om att vinna SM-guld med moderklubben Skellefteå. Det har han emellertid lyckats med i Växjö. En underskattad back i slutspelet.

***

Forwards

Pontus Holmberg, Växjö
Mål: 2. Assist: 1.
Slutspelets gigant. Snacka om en spelare som har fått en ny dimension i sitt spel. Den 22-årige centern fick en suverän avslutning på säsongen genom att vara involverad i tre baljor när Växjö inkasserade en komfortabel vinst mot Rögle.

Marcus Sylvegård, Växjö
Mål: 1. Assist: 2.

På tal om Pontus Holmberg. Kedjekollegan Marcus Sylvegård har också lyft sig i slutspelssammanhang. En jätte i den sista bataljen mot skåningarna.

Jack Drury, Växjö
Mål: 2. Assist: 0.

Det är mycket Växjö nu. Den talangfulle amerikanen - som har goda möjligheter att få en framgångsrik NHL-karriär - var bra i grundserien, men växlade i likhet med många andra Lakers-spelare upp i slutspelet. En klippa i säsongens sista match i form av två fullträffar, däribland det matchvinnande.