Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet
Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Erik Källgren, Växjö
Räddningsprocent: 89,47.

SM-finalseriens vassaste målvakt hittills. Erik Källgren - som har fått mycket speltid efter rutinerade Viktor Fasths skada - övertygade inte minst i den tredje finalmatchen, där han hade stor del i Växjös seger.

***

Backar

Christian Folin, Växjö
Mål: 0. Assist: 2.

Den NHL-meriterade backen fortsätter att vara en backklippa i Växjö-lägret. Christian Folin är inte minst nyttig med sin räckvidd och förmåga att läsa spelet i egen zon.

Miika Koivisto, Växjö
Mål: 0. Assist: 1.

Tvåvägsbacken betyder mycket för Växjö med sitt gedigna allroundspel. Finländaren får mycket förtroende i viktiga lägen och är i allra högsta grad delaktig i att Lakers skaffat sig ett så pass bra utgångsläge i guldjakten.

***

Forwards

Pontus Holmberg, Växjö
Mål: 2. Assist: 1.

Given i veckans lag. Den 22-årige forwarden var riktigt bra redan i grundserien, varpå han tagit nästa steg i SM-slutspelet. En riktig härförare som överglänst flera mer namnkunniga Växjö-pjäser. Inblandad i ett antal grymt viktiga mål.

Marcus Sylvegård, Växjö
Mål: 1. Assist: 2.

Beträffande Pontus Holmberg. Kedjekollegan Marcus Sylvegård har också klivit fram rejält i slutspelet. En forward som bidrar med mycket energi och karaktär, kryddat med en del fina offensiva kvaliteter.

Adam Tambellini, Rögle
Mål: 2. Assist: 1.

Kanadensaren fortsätter att göra succé på den här höga nivån. Adam Tambellini är en imponerande stark offensiv kraft för RBK.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget