Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet
Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Erik Källgren, Växjö
Räddningsprocent: 92,75.

Viktor Fasths skada har på intet sätt blivit någon kris för Växjö. Erik Källgren har fyllt det tomrummet på ett utmärkt sätt hittills och visat prov på stabilitet mellan stolparna i Lakers guldjakt. Källgren var inte minst bra i den första finalbataljen mot Rögle.

***

Backar

Christian Folin, Växjö
Mål: 1. Assist: 2.

Ytterligare en av många formstarka Växjö-spelare. Den NHL-meriterade backen fortsätter att övertyga i Smålandsldaget. En pjäs som betyder mycket för Växjö i såväl offensiven som defensiven.

Moritz Seider, Rögle
Mål: 1. Assist: 1.

På tal om heta tvåvägsbackar. Den tyske supertalangen - som har goda möjligheter att bli en etablerad NHL-pjäs - imponerar rejält med sin fina blick för spelet och det breda registret i allmänhet.

***

Forwards

Joakim Lindström, Skellefteå
Mål: 2. Assist: 1.

Visst - Skellefteå tog sig inte till final, men SKE gjorde ändå ett bra slutspel. Det var inte minst Joakim Lindströms förtjänst. Veteranen blev matchhjälte i den fjärde semifinalbataljen mot Rögle.

Brendan Gaunce, Växjö
Mål: 2. Assist: 0.
Kanadensaren - som anslöt i ett relativt sent skede av säsongen - fortsätter att tillföra enormt mycket i Lakers-lägret. En tämligen solid allroundspelare som är bra på mycket. En av härförarna när Växjö säkrade finalplatsen genom att slå ut Örebro i semifinalspelet.

Richard Gynge, Växjö
Mål: 2. Assist: 1.

Kedjan med Richard Gynge, Jack Drury och Emil Pettersson har varit bra den senaste tiden. En trio som har visat prov på bra kemi. Det är i första hand rutinerade Gynge som har klivit fram.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget