Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet
Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Jhonas Enroth, Örebro
Räddningsprocent: 94,59.

Visst - några målvakter har varit vassa i slutspelet den senaste veckan, men Jhonas Enroth sticker ut mest rent spelmässigt. Den NHL-meriterade burväktaren har stundtals stått på huvudet i semifinalserien mot namnkunniga Växjö.

***

Backar

Erlend Lesund, Rögle
Mål: 0. Assist: 1.

En av många framgångsrika backar i Rögle-lägret. Den underskattade norrmannen är framför allt en solid defensiv pjäs, men i slutspelet har offensiven förbättrats. En av slutspelets främsta backar hittills.

Hardy Häman Aktell, Växjö
Mål: 1. Assist: 0.

På tal om underskattade backar i slutspelet. Västerbottningen fortsätter att vara en tämligen tongivande spelare i Växjö med sitt starka spel över hela rinken.

***

Forwards

Joakim Lindström, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 3.

Skellefteå var illa ute i kvartsfinalserien mot Luleå, varpå SKE vände och vann. Rutinerade Joakim Lindström var en av härförarna i sammanhanget med sin gedigna offensiv. Lindström still going strong.

Leon Bristedt, Rögle
Mål: 1. Assist: 1.

Rögle har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge i kampen om finalplatsen. Det har Leon Bristedt stor del i. Liraren var lysande nu senast när skåningarna hemmabetvingade Skellefteå och tog ledningen med 2-0 i bataljer.

Adam Edström, Rögle
Mål: 1. Assist: 1.

Ängelholmsgänget har många "flashiga" forwards. Adam Edström tillhör inte den kategorin, men är utan tvivel viktig för Rögle och har gjort ett kanonslutspel. Den storvuxne forwarden har visat mycket karaktär och är nyttig med sin enorma räckvidd, kryddat med en bra offensiv.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget