Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Calle Clang, Rögle
Räddningsprocent: 98,55.
Stortalangen utmanar Christoffer Rifalk på allvar i kampen om förstaspaden. Calle Clang vaktade kassen i två matcher den senaste veckan och släppte bara in ett mål på dessa bataljer. Rögle-målvakten höll nollan borta mot Färjestad.

***

Backar

Oskar Nilsson, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 4.
Den skicklige Skellefteå-backen har prickat in kanonformen inför den mest intressanta delen av säsongen för västerbottningarnas del. Lysande när SKE hemmabetvingade Leksand och involverad i totalt fem mål den aktuella veckan.

Jesse Virtanen, Färjestad
Mål: 1. Assist: 2.
Finländaren har växlat upp rejält den senaste tiden. En av många spelare i Färjestad som besitter en enorm potential, men har varit ojämna den här säsongen.

***

Forwards

Linus Omark, Luleå
Mål: 1. Assist: 3.
Luleå-artisten ångar på. Ytterligare en kanonvecka av stjärnan. Linus Omark fortsätter att briljera i kedjan med Juhani Tyrväinen och Pontus Andreasson.

Adam Tambellini, Rögle
Mål: 6. Assist: 0.
Målfarlige Adam Tambellini har lagt in en extra växel den här säsongen. Kanadensaren har varit något utöver det vanliga den senaste tiden. Matchvinnare när Rögle bortabesegrade Färjestad och 27-åringen avgjorde dessutom bortaderbyt mot Malmö.

Joakim Nygård, Färjestad
Mål: 1. Assist: 5.
En av många namnkunniga Färjestadsspelare som är på gång på allvar och kan bli högintressant i slutspelet. Joakim Nygård var en gigant när FBK bortabesegrade Timrå.