Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Gustaf Lindvall, Skellefteå
Räddningsprocent: 97,07.

Skellefteå ångar på och Gustaf Lindvall har varit grymt stabil mellan stolparna den senaste tiden. SKE-målvakten höll nollan hemma mot Linköping och släppte bara in en balja när Västerbottenslaget hemmabetvingade Färjestad.

***

Backar

Matt Caito, Leksand
Mål: 0. Assist: 3.
Leksand spelade bara en match förra veckan. En match där masarna bjöd på ett riktigt målkalas mot Linköping i Tegera Arena. Spelskicklige Matt Caito var involverad i tre av dessa pytsar.

Joel Persson, Växjö
Mål: 2. Assist: 3.

Artisten har klättrat i backarnas poängliga i SHL den senaste tiden och är numera fyra. Joel Persson har en mäktig vecka bakom sig i offensiven. Delaktig i segermålet hemma mot Timrå.

***

Forwards

Rickard Gynge, Växjö
Mål: 3. Assist: 3.

Ytterligare en het Växjö-lirare. Rutinerade Rickard Gynge still going strong och utmanar spelarna i toppskiktet i SHL:s poängliga. Sex (!) poäng på två matcher den aktuella veckan inger sannerligen respekt.

Max Veronneau, Leksand
Mål: 2. Assist: 2.

En av härförarna när Leksand öste in mål mot Linköping. Max Veronneau - som stod för fyra (!) pinnar i den bataljen - är numera poängbäst i SHL, trots att han har spelat färre matcher än huvudkonkurrenterna.

Mikael Ruohomaa, Leksand
Mål: 3. Assist: 1.
Det är onekligen mycket Leksand nu. Ännu en LIF-värvning som har visat sig vara tämligen klockren hittills. Mikael Ruohomaa gjorde också en kanonmatch mot Linköping. En center med det lilla extra.