Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå
Räddningsprocent: 94,37.
Luleå har en tämligen solid vecka bakom sig med tre raka trepoängare mot idel riktigt bra lag. Joel Lassinantti vaktade kassen i samtliga matcher och stod för en väldigt bra insats rent helhetsmässigt.

***

Backar

Sami Lepistö, Luleå
Mål: 1. Assist: 2.
Ytterligare en spelare som har tagit ett stort ansvar i Luleå-lägret den senaste tiden. Sami Lepistö fortsätter att visa pondus och vara en toppback i SHL. Lysande när LHF hemmabetvingade Färjestad.

Joel Persson, Växjö
Mål: 2. Assist: 4.
Växjö-stjärnan har avancerat till tredjeplatsen i backarnas poängliga i SHL efter den senaste tidens individuella framgångar. En offensiv lirare med det lilla extra.

***

Forwards

Linus Omark, Luleå
Mål: 0. Assist: 4.
Given i veckans lag. Linus Omark är inne i ett fantastiskt stim och har visat prov på en grymt hög högstanivå som lyft Luleå. Inte minst i form av alla imponerande passningar.

Michael Lindqvist, Färjestad
Mål: 3. Assist: 2.
Färjestad har rätt så goda möjligheter att ta en direktplats till kvartsfinaspelet. Det har Michael Lindqvist stor del i efter den senaste veckans offensiva prestationer. En härförare när FBK bortabesegrade Leksand.

Pathrik Westerholm, Malmö
Mål: 0. Assist: 5.
Malmö är på minst sagt god väg att säkra SHL-kontraktet. Det är Pathrik Westerholm delaktig i. Involverad i fem (!) mål på två matcher den aktuella veckan.