Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Christoffer Rifalk, Rögle
Räddningsprocent: 96,67.
En av två bra Rögle-målvakter. Christoffer Rifalk vaktade kassen i prestigematchen hemma mot Skellefteå och släppte bara in ett mål på 30 skott.

***

Backar

Cameron Schilling, Djurgården
Mål: 0. Assist: 5.
Amerikanen - som anslöt till Djurgården så sent som i början av året - har varit framträdande i Stockholmsgänget. Över hela rinken. En solid tvåvägsback, som fick en boost den senaste veckan. Cameron Schilling har, välförtjänt nog, fått oerhört mycket förtroende på sistone.

Tony Sund, Rögle
Mål: 2. Assist: 2.
Rögle går som tåget och har skaffat sig ett utmärkt läge i jakten på att vinna SHL:s grundserie. Det har Tony Sund del i. Suverän den senaste veckan och RBK har sannerligen ett superintressant backpar i form av Sund samt Valtteri Kemiläinen.

***

Forwards

Carl Söderberg, Malmö
Mål: 2. Assist: 4.
Den välmeriterade artisten har visserligen inte - rent helhetsmässigt - varit lika bra som många väntat sig i Malmö-återkomsten hittills, men Carl Söderberg är onekligen på rätt väg. Centerkuggen var inte minst viktig nu senast när skåningarna bortabesegrade Linköping redan under ordinarie speltid.

Pontus Andreasson, Luleå
Mål: 3. Assist: 2.
Luleås fyndvärvning - som lirade i HockeyAllsvenskan så sent som i fjol - bara kör. Pontus Andreasson har ytterligare en kanonvecka bakom sig. En av härförarna när LHF tog tre viktiga poäng borta mot Oskarshamn.

Robin Hanzl, Timrå
Mål: 3. Assist: 2.
Den rutinerade tjecken är onekligen en av Timrås viktigaste spelare i kampen om att säkra SHL-kontraktet. Fem poäng - varav tre baljor - på fyra matcher den senaste veckan imponerar. En spelare med det lilla extra framåt.