Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jacob Johansson, Timrå
Räddningsprocent: 100.

Timrå är på gång. Delvis till följd av Jacob Johanssons suveräna målvaktsspel. Tik-målvakten höll nollan är medelpadingarna hemmabetvingade Växjö och tog tre viktiga poäng i bottenstriden.

***

Backar

Jonathan Pudas, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 3.
OS-uttagne Jonathan Pudas fortsätter att övertyga. Norrbottningen var involverad i fyra mål på två matcher den senaste veckan och utökade ledningen i backarnas poängliga i SHL.

Tobias Ekberg, Leksand
Mål: 0. Assist: 3.

Miljöombytet har gjort susen för Tobias Ekberg, som gjort bra ifrån sig i Leksandströjan efter att ha inlett säsongen i Djurgården. En gedigen allroundback i LIF-lägret.

***

Forwards

Linus Omark, Luleå
Mål: 2. Assist: 4.
Artisten har prickat in kanonformen. Sex poäng på två matcher inger respekt. Linus Omark var lysande när Luleå hemmabetvingade Växjö. En spelare som har levt upp till de högt ställda förväntningarna i Luleå-återkomsten hittills.

Patrik Karlkvist, Oskarshamn
Mål: 4. Assist: 1.
En av ett antal succévärvningar i Oskarshamn. Patrik Karlkvist bara kör. En del av superkedjan bestående av Fredrik Olofsson och Kim Rosdahl i övrigt.

Fredrik Olofsson, Oskarshamn
Mål: 2. Assist: 3.
Redan nämnde Fredrik Olofsson förtjänar också en plats i veckans lag. Den 25-årige skåningen är utan tvivel en av SHL:s främsta centrar.