Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Veini Vehviläinen, Brynäs
Räddningsprocent: 100.

Brynäs tog tre viktiga poäng hemma mot Malmö under gårdagen. Veini Vehviläinen vaktade kassen och räddade samtliga 31 skott. Finländaren har därmed hållit nollan i två (!) bataljer i följd och är inne i en makalös form.

***

Backar

Rasmus Bengtsson, Djurgården
Mål: 1. Assist: 1.

Djurgården - som lyckades bortabetvinga topplaget Rögle nu senast - är på stark uppgång. Delvis tack vare Rasmus Bengtssons fina offensiv i den berörda matchen.

Marcus Hardegård, Örebro
Mål: 0. Assist: 2.

En lyckad Örebro-värvning hittills. Marcus Hardegård har visat prov på ett gediget tvåvägsspel under tiden i Närke-laget. Timrå-bekantingen var en klippa när ÖHK vann borta mot Luleå.

***

Forwards

Adam Tambellini, Rögle
Mål: 2. Assist: 1.

Rögle hade det visserligen tungt som lag i går, men för Adam Tambellini fortsätter det gå eminent rent individuellt. Involverad i tre mål och två baljor mot Djurgården. Kanadensaren närmar sig andraplatsen i SHL:s poängliga med stormsteg.

Marcus Sörensen, Djurgården
Mål: 1. Assist: 2.

En av många spelare i Djurgårdslägret som är på rätt väg. Den NHL-meriterade liraren avgjorde inte bara matchen mot Rögle, utan var involverad i ytterligare två mål i den sammandrabbningen.

Gustav Rydahl, Färjestad
Mål: 2. Assist: 0.

Färjestad ångar på. Gustav Rydahl var en av förgrundsfigurerna när FBK bortabesegrade Linköping. Den hårt jobbande centern mäktade med två pytsar i den matchen och var vass i allmänhet.