Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå
Räddningsprocent: 100.

Given i veckans lag. Joel Lassinantti räddade 38 skott borta mot Frölunda och noterades för nolla nummer 36 i Luleå, vilket innebär att han överträffade Jarmo Myllys tidigare klubbrekord.

***

Backar

Albert Johansson, Färjestad
Mål: 0. Assist: 3.
Jättelöftet fortsätter att imponera. Den 21-årige tvåvägspjäsen har del i att Färjestad är så formstarka och blir ett lag att räkna med på allvar framöver. Många kloka beslut över hela banan.

Pontus Själin, Luleå
Mål: 1. Assist: 0.

Luleå ångar på. Pontus Själin är en av spelarna som har tagit för sig lite extra. Backen - som i första hand är viktig i defensiven - satte segermålet nu senast i Göteborg.

***

Forwards

Robin Kovacs, Örebro
Mål: 4. Assist: 1.

Örebro har det tungt som lag, men Robin Kovacs är inne i ett stim rent individuellt. Den skicklige forwarden har varit involverad i fem (!) mål på de två senaste matcherna.

Linus Öberg, Örebro
Mål: 2. Assist: 1.
Beträffande Robin Kovacs. Kedjekollegan Linus Öberg har visat prov på riktigt bra kemi med Kovacs på sistone.

Per Åslund, Färjestad
Mål: 1. Assist: 2.

En av många formstarka spelare i Färjestadslägret. Per Åslund - som numera innehar klubbrekodet i FBK vad beträffar antal spelade grundseriematcher - fortsätter att vara tämligen pålitlig. Den rutinerade forwarden betyder mycket för värmlänningarna i såväl offensiven som defensiven.