Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå
Räddningsprocent: 98,15.

Luleå ångar på och Joel Lassinantti har prickat in kanonformen. Snacka om ett välkommet formbesked för norrbottningarna. Det blev bara ett insläppt mål på två matcher den senaste veckan.

***

Backar

Erik Gustafsson, Luleå
Mål: 0. Assist: 3.
På tal om exempel på heta Luleå-spelare. Erik Gustafsson har tagit ett stort ansvar i såväl offensiven som defensiven den senaste tiden i ett läge där Luleå har haft en del tunga avbräck på backfronten.

Jesper Pettersson, Linköping
Mål: 1. Assist: 1.
Tvåvägsbacken har haft en fin utveckling under tiden i Linköping. Året avslutades på ett suveränt sätt. Jesper Pettersson var i allra högsta grad delaktig i den viktiga hemmavinsten mot Djurgården.

***

Forwards

Robert Lantosi, Linköping
Mål: 1. Assist: 3.
Beträffande formstarka LHC-spelare, som har fått ett lyft i en ny miljö. Brynäs-bekantingen Robert Lantosi var matchens profil nu senast mot Djurgården genom att vara inblandad i fyra (!) av målen.

Linus Omark, Luleå
Mål: 3. Assist: 1.
En av SHL:s främsta artister. Linus Omark har inte bara producerat imponerande många poäng den senaste tiden, utan även visat prov på en eminent spelmässig prestation med mycket hockeygodis.

Carl Persson, Malmö
Mål: 4. Assist: 1.
Kristianstadssonen har något synnerligen bra på gång och är på väg mot en riktigt vass säsong. Carl Persson har en, rent individuellt, imponerande vecka bakom sig. Fem poäng på två bataljer inger respekt.