Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Christoffer Rifalk, Rögle
Räddningsprocent: 100.

Rögle är tillbaka på vinnarspåret igen till följd av bortasegern i prestigematchen mot Skellefteå. Christoffer Rifalk var tillbaka i kassen i den bataljen och räddade samtliga 35 skott mot västerbottningarna.

***

Backar

Julius Honka, Luleå
Mål: 1. Assist: 2.

Den skottstarke finlädaren fortsätter att göra succé i Luleå. Insatsen i hemmamatchen mot topplaget Rögle var något utöver det vanliga. Julius Honka mäktade inte bara med det matchvinnande målet, utan var även involverad i samtliga övriga LHF-mål.

Jesse Virtanen, Färjestad
Mål: 1. Assist: 2.
Färjestad har växlat upp ordentligt på sistone. Jesse Virtanen utgör en av spelarna som har gått i bräschen. Eminent nu senast när FBK svarade för en heroisk vändning hemma mot Leksand.

***

Forwards

Glenn Gustafsson, Växjö
Mål: 3. Assist: 1.

Den underskattade forwarden var inte direkt någon vass poängplockare i SHL under tiden i Örebro - men i Växjö har det lossnat även offensivt. Glenn Gustafsson har redan överträffat sig eget poängbästa sett till en enskild grundseriesäsong i SHL med god marginal efter vecka starka insats. Fyra poäng, varav tre baljor, på två matcher den senaste veckan inger sannerligen respekt.

Adam Tambellini, Rögle
Mål: 1. Assist: 2.

Spetsforwarden ångar på och har - med sitt gedigna spel i såväl offensiven som defensiven - stor del i att Rögle återigen krigar i tabellens toppskikt.

Cameron Brace, Oskarshamn
Mål: 2. Assist: 0.

Det råder inga tvivel om att Cameron Brace - som inte hade provat på spel i någon riktigt bra seniorliga inför den här säsongen - är en klockren fyndvärvning. En spelare som betyder mycket för Oskarshamn. Den 28-årige forwarden var en av härförarna när IKO hemmabetvingade Timrå i lördags.