Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakter

Jesper Wallstedt, Luleå
Räddningsprocent: 100.

Stortalangen vaktade kassen i veckans två sista matcher och höll nollan i båda bataljerna. Jesper Wallstedt fick visserligen ett bra understöd av utespelarna, men två raka nollor viftar man naturligtvis inte bort.

***

Backar

Oscar Engsund, Luleå
Mål: 3. Assist: 2.

Luleå-pjäsen har varit en defensiv backklippa i ett antal år, men har även en underskattad offensiv. Offensiven har fått en helt ny dimension den här säsongen. Oscar Engsund höll hov hemma mot Timrå genom att mäkta med fyra (!) poäng - varav tre baljor - och var en offensiv jätte i allmänhet den senaste veckan.

Lucas Ekeståhl Jonsson, Rögle
Mål: 1. Assist: 6.
Ytterligare en back som har fått ett offensivt lyft den här säsongen. Björklöven-bekantingen har en mäktig vecka bakom sig, där han var involverad i sju (!) mål. En gigant när Rögle hemmabetvingade Växjö.

***

Forwards

Adam Tambellini, Rögle
Mål: 3. Assist: 3.

På tal om Rögle. Adam Tambellini fortsätter att leverera. Kanadensaren betyder mycket för RBK över hela rinken. Framför allt framåt. Inblandad i sex (!) mål på tre matcher den senaste veckan.

Hynek Zohorna, Oskarshamn
Mål: 2. Assist: 4.

En av spelarna bakom Oskarshamns dundersuccé. Det KHL-meriterade nyförvärvet Hynek Zohorna kompletterar brorsan Tomas Zohorna och Jonas Engström bra i en IKO-kedja som skapar oerhört mycket.

Broc Little, Linköping
Mål: 4. Assist: 1.

Linköping avslutade veckan på ett utmärkt sätt i form av att inkassera två raka grymt viktiga vinster. Det har Broc Little stor del i. Amerikanen svarade för en suverän vecka i allmänhet.