Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Kasimir Kaskisuo, Leksand
Räddningsprocent: 98,18.

Leksand går som tåget. Delvis tack vare Kasimir Kaskisuos vassa målvaktsspel. Den 28-årige finländaren höll nollan hemma mot Örebro och släppte bara in en balja när LIF hemmabetvingade Brynäs.

***

Backar

Patrik Norén, Leksand
Mål: 2. Assist: 0.
På tal om heta LIF-spelare. Underskattade Patrik Norén fortsätter att övertyga med sitt gedigna tvåvägsspel. Norén klev fram lite extra nu senast mot Örebro genom att mäkta med båda målen.

Oscar Engsund, Luleå
Mål: 1. Assist: 1.

Luleå har haft en tämligen tunn backbesättning den senaste tiden. Oscar Engsund utgör ett exempel på backarna som har tagit ett stort ansvar och bidragit till att LHF varit framgångsrika. Det var framför allt det fina kvitteringsmålet borta mot Brynäs som stack ut den senaste veckan.

***

Forwards

Linus Omark, Luleå
Mål: 1. Assist: 3.
Superstjärnan skapade massvis med målchanser i serieinledningen, men poängskörden var - med Linus Omark-mått mätt - halvdan. Det har dock, välförtjänt nog, lossnat på sistone. Fyra poäng på de två senaste matcherna inger respekt. Linus Omark briljerade bland annat i form av den läckra framspelningen till segermålet mot Brynäs.

Linus Fröberg, Luleå
Mål: 1. Assist: 3.
Beträffande Linus Omark. Kedjekollegan Linus Fröberg har också fått islossning på sistone. Centern i Omark-kedjan blev matchvinnare i bataljen i Gävle och svarade för totalt fyra pinnar på två sammandrabbningar den aktuella veckan.

Marcus Sörensen, Djurgården
Mål: 2. Assist: 2.

Djurgården tog bara tre poäng på lika många matcher, men för Marcus Sörensen gick det riktigt bra rent individuellt förra veckan. Den NHL-meriterade liraren var framträdande i offensiven och har växlat upp den senaste tiden.