Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Strauss Mann, Skellefteå
Räddningsprocent: 100.

Skellefteås målvaktsspel har varit lysande i serieinledningen. Strauss Manns nolla borta mot Linköping innebär att amerikanen har spikat igen kassen i båda (!) SHL-matcherna i karriären. SKE har dessutom toppmålvakten Gustaf Lindvall - som också har varit fenomenal på sistone - att tillgå.

***

Backar

Per Svensson, Timrå
Mål: 1. Assist: 0.

Den rutinerade backen har varit en "sheriff" i HockeyAllsvenskan i många år, men är ett relativt oprövat namn på SHL-nivå. Säsongensinledningen lovar onekligen gott. En klippa när Timrå hemmabetvingade Luleå.

Joel Persson, Växjö
Mål: 2. Assist: 1.

Växjö ångar på i SHL. Joel Persson tillhör en av flera spelare som har varit framträdande den senaste tiden. En av härförarna när Lakers vände och vann hemma mot Djurgården.

***

Forwards

Richard Gynge, Växjö
Mål: 2. Assist: 1.

Artisten har växlat upp och inlett grundserien på ett enastående sätt. Det faktum att han krigar i poängligans toppskikt säger det mesta. Richard Gynge har ytterligare en suverän vecka bakom sig och stor del i att Växjö är så pass heta.

Oscar Möller, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 4.

Liraren still going strong. Oscar Möller har varit Skellefteås viktigaste utspelare på sistone. Framför allt suverän när SKE besegrade Linköping på bortais.

Tomas Zohorna, Oskarshamn
Mål: 3. Assist: 2.

Oskarshamn har inlett seriespelet på ett mycket bättre sätt än många hade väntat sig. Nyförvärvet Thomas Zohorna har varit lite extra vass. En gigant i offensiven. Inte minst när IKO hemmabesegrade Brynäs.