Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Janne Juvonen, Leksand
Räddningsprocent: 98,28.
Leksand går som tåget och bara kör. Janne Juvonen - som har lyft sig ordentligt i jämförelse med i fjol - har stor del i framgångarna. Det blev bara ett insläppt mål på två matcher den senaste veckan.

***

Backar

Nils Lundkvist, Luleå
Mål: 1. Assist: 3.

Luleå har steppat upp den senaste tiden. Det beror inte minst på Nils Lundkvists fina spel. Jättetalangen är inne i ett eminent stim. Nils Lundkvist klev fram lite extra när LHF bortabetvingade HV71 nu senast. En batalj där Lundkvist satte det matchvinnande målet och mäktade med totalt tre poäng.

Mirco Müller, Leksand
Mål: 3. Assist: 0.
Den NHL-meriterade backen - som värvades sent till Leksand - fick offensiv islossning den aktuella veckan. Mirco Müller svarade för ett hattrick nu senast när masarna bortabetvingade självaste Rögle. En pjäs som är viktig för LIF i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards

Fredrik Olofsson, Oskarshamn
Mål: 1. Assist: 4.
Oskarshamn har försatt sig i en bra situation i striden om att undvika kvalspel. Fredrik Olofsson har varit en av härförarna i IKO-lägret på sistone. Involverad i fem mål på två tillställningar den senaste veckan. Modo-bekantingen har klarat av omställningen från HockeyAllsvenskan till SHL på ett tämligen imponerande sätt.

Daniel Viksten, Färjestad
Mål: 2. Assist: 1.

Liraren - som förlängde sitt kontrakt med Färjestad för ett fåtal veckor sedan - har en kanonvecka bakom sig. En gigant när FBK bortabesegrade Djurgården och tog tre viktiga pinnar i kampen om en direktplats till kvartsfinalspelet.

Oscar Möller, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 2.

Skellefteå-kuggens finfina form håller i sig. En gigant när SKE inkasserade en tämligen komfortabel hemmavinst mot Malmö och säkrade hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget