Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Arvid Söderblom, Skellefteå
Räddningsprocent: 100.

Målvaktstalangen fortsätter att bevisa att han håller väldigt bra SHL-klass. Arvid Söderblom - som bara vaktade kassen i en av tre matcher den senaste veckan - spikade igen kassen när Skellefteå bortabetvingade HV71.

***

Backar

Albert Johansson, Färjestad
Mål: 0. Assist: 3.
En av SHL:s mest intressanta backtalanger. Albert Johansson - som tillhör Detroit Red Wings organisation - fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Färjestadsprodukten är en klippa i såväl offensiven som defensiven.

Oskar Nilsson, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 3.

Det är förvisso ingen skräll att Oskar Nilsson skulle lyckas i Skellefteå, men det är en överraskning att norrbottningen har varit så här pass vass. Den spelskicklige 29-åringen har del i att Västerbottenslaget är en given guldkandidat.

***

Forwards

Oscar Möller, Skellefteå
Mål: 3. Assist: 1.
Den rutinerade artisten inledde säsongen trevande, men har varit bra en längre tid och är utan tvivel alltjämt en spelare av mycket god SHL-klass. Oscar Möller svarade för fyra poäng på tre matcher den senaste veckan och noterades för fullträffar i samtliga matcher.

Adam Johnson, Malmö
Mål: 3. Assist: 0.
Malmö går som tåget - fem raka vinster inger respekt. Adam Johnson utgör en av många tämligen formstarka spelare i Skåne-laget. Det blev tre pytsar på lika många matcher senaste veckan. Faktum är dessutom att två (!) av dessa baljor var matchvinnande.

Daniel Viksten, Färjestad
Mål: 1. Assist: 2.

På tal om spelare i formstarka lag. Daniel Viksten har visat prov på offensiva skills på sistone. En del av den framträdande kedjan med Jacob Peterson och Victor Ejdsell i övrigt.