Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jesper Wallstedt, Luleå
Räddningsprocent: 96,15.
Luleå har det bra ställt på målvaktsfronten. Jesper Wallstedt - som vaktade kassen i en av matcherna den senaste veckan - gjorde en väldigt bra match när LHF bortabetvingade Brynäs.

***

Backar

Matt Caito, Leksand
Mål: 1. Assist: 2.

Ett av några LIF-nyförvärv som har gjort succé den här säsongen. Amerikanen betyder inte minst mycket för Leksand med sitt eminenta spelsinne. Involverad i tre mål den aktuella veckan. Noterbart i sammanhanget är att Matt Caito satte det matchvinnande målet hemma mot Frölunda.

Matt Donovan, HV71
Mål: 1. Assist: 3.

HV71 är på stark uppgång och på god väg att undvika kvalspel. Det har Matt Donovan stor del i. Amerikanen har visat prov på ett imponerande tvåvägsspel under sin tid i Jönköpingsgänget så här långt. En pjäs med det lilla extra.

***

Forwards

Fredrik Forsberg, HV71
Mål: 1. Assist: 3.

Beträffande exempel på glödheta HV71-spelare. Succéforwarden - som lirade i HockeyAllsvenskan så sent som i fjol - stod för fyra poäng på två matcher den aktuella veckan och var fullständigt lysande när Jönköpingslaget bortabesegrade topplaget Rögle.

Andreas Wingerli, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 2.

En av tämligen många glödheta SKE-spelare. Andreas Wingerli har varit en gigant den senaste tiden och besitter utan tvivel NHL-potential. Den Tre Kronor-meriterade centern med rötterna i Lycksele betyder mycket för västerbottningarna över hela rinken.

Carter Ashton, Leksand
Mål: 3. Assist: 0.

En av några högkaratiga Leksandsforwards i ett LIF som är imponerande spetsigt. Kedjan med Carter Ashton, Marek Hrivik och Carter Camper får betraktas som en genuin supertrio. Kanadensaren - tillika liraren som värvades så sent som i december - har en kanonvecka bakom sig med mål samtliga tre matcher. Matchvinnare borta mot självaste Växjö.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget