Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jonas Gunnarsson, HV71
Räddningsprocent: 100.

Ett antal målvakter stack ut den senaste SHL-veckan. Jonas Gunnarsson var den främsta. Det faktum att han höll nollan i den grymt viktiga bortamatchen mot Linköping säger en hel del.

***

Backar

Juuso Vainio, Växjö
Mål: 1. Assist: 0.
Växjö går som tåget. Det är delvis Juuso Vainios förtjänst. Den landslagsmeriterade finländaren har tagit ett stort ansvar över hela rinken. Framför allt i defensiven.

Oskar Nilsson, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 3.

Skellefteå har prickat in formen. Det gäller inte minst Oskar Nilsson, som har tagit nästa steg i utvecklingen under tiden i Skellefteå och är lite av en "late bloomer" i SHL-sammanhang. Bra i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards

Joakim Lindström, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 4.

På tal om Skellefteå. En av många formstarka SKE-spelare. Joakim Lindström var inte minst vass i prestigematchen borta mot Luleå - en batalj som Skellefteå vann. Lysande med sin fina blick för spelet.

Jonatan Berggren, Skellefteå
Mål: 2. Assist: 0.

Stortalangen - som har fått det riktigt stora genombrottet på SHL-nivå den här säsongen - fortsätter att övertyga. En spelare som har goda möjligheter att bli etablerad i NHL på sikt. Jonatan Berggren satte 2-2-målet borta mot Luleå och avgjorde bortamatchen mot Djurgården den senaste veckan.

Andrew Calof, Växjö
Mål: 2. Assist: 0.

En av många vassa forwards i Växjö-lägret. Andrew Calof fortsätter att övertyga i Lakers-återkomsten. Matchvinnare nu senast hemma mot Brynäs. En del av den suveräna kedjan med Emil Pettersson och Pontus Holmberg i övrigt.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget