Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jesper Wallstedt, Luleå
Räddningsprocent: 93,93.

Luleå har det synnerligen bra ställt på målvaktssidan. Jättetalangen Jesper Wallstedt - som gjorde två riktigt bra matcher förra veckan och bara släppte in två mål - utgör en av två toppburväktare i Norrbottenslaget. Jakten på förstaspaden med självaste Joel Lassinantti, som blir spelklar inom en snar framtid, kommer bli oerhört spännande att följa.

***

Backar

Nils Lundkvist, Luleå
Mål: 1. Assist: 1.
På tal om heta och unga Luleå-spelare. Nils Lundkvist var suverän den senaste veckan. Inte minst med tanke på det fantastiskt snygga förarbetet till Juhani Tyrväinens segermål nu senast mot Brynäs.

Oscar Engsund, Luleå
Mål: 1. Assist: 1.
Ytterligare en tämligen formstark back i ett Luleå, som har sju raka hemmavinster och vunnit nio av de elva senaste bataljerna. Oscar Engsund har visat prov på ett imponerande spel i såväl offensiven som defensiven den senaste tiden. Engsund har återigen bevisat att han besitter offensiva kvaliteter, trots att han i grunden har en defensiv prägel.

***

Forwards

Marek Hrivik, Leksand
Mål: 1. Assist: 2.

Slovaken med det breda offensiva registret bara kör och har stor del i Leksands succé den här säsongen. Marek Hrivik toppar förvisso inte SHL:s poängliga - men faktum är att LIF-stjärnan har det högsta poängsnittet. Matchvinnare borta mot Linköping.

Andrew Calof, Växjö
Mål: 1. Assist: 2.

Ytterligare en utländsk SHL-forward med det lilla extra i offensiven. Andrew Calofs återkomst i Växjö har blivit ännu bättre än vad många hade väntat sig. Lysande i match efter match och viktig med sitt höga "hockey-IQ". Kanadensaren har visat prov på en väldigt bra kemi med Pontus Holmberg och Emil Pettersson den senaste tiden.

Linus Ölund, Brynäs
Mål: 2. Assist: 0.

Det går tungt för Brynäs, men för Linus Ölund rullar det på riktigt bra rent individuellt. Målet borta mot Luleå stack ut lite extra. Snacka om en högkaratig offensiv prestation. Den Tre Kronor-meriterade centern har tagit kliv framåt den här säsongen i allmänhet så här långt.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget