Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Viktor Fasth, Växjö
Räddningsprocent: 98,08.

Den rutinerade burväktaren fortsätter att övertyga och bevisa att han fortfarande håller mycket hög SHL-klass. Det blev endast ett insläppt mål på två matcher den senaste veckan för Viktor Fasth.

***

Backar

Nils Lundkvist, Luleå
Mål: 2. Assist: 1.

Luleå har en stark vecka bakom sig med sju poäng på de tre senaste matcherna. Supertalangen Nils Lundkvist har varit en av härförarna. Lysande nu senast när LHf hemmabetvingade Oskarshamn och totalt tre baljor på lika många matcher.

Moritz Seider, Rögle
Mål: 1. Assist: 3.

På tal om backtalanger med det lilla extra. Den 19-årige tysken - som draftades tidigt i NHL-draften förra året - betyder enormt mycket för skåningarna med sitt klockrena spel i såväl offensiven som defensiven. En jätte i bortamatchen mot Färjestad, där han var involverad i fyra (!) mål.

***

Forwards

Fabian Lysell, Luleå
Mål: 2. Assist: 0.

Norrbottningarna är relativt tunna på forwardsfronten för närvarande. Stortalangen Fabian Lysell har med anledning av detta fått mer förtroende och onekligen förvaltat chansen väl. Mål i två matcher i följd och ett vasst spel i allmänhet.

Daniel Zaar, Rögle
Mål: 3. Assist: 1.
Den skottstarke forwarden har varit en väldigt bra pjäs på SHL-nivå i många år. Daniel Zaar har fått ytterligare en dimension i sitt spel den här säsongen och är en utmanare i jakten på att vinna SHL:s poängliga. Det blev fyra nya poäng - varav tre fullträffar - den aktuella veckan.

Greg Scott, Brynäs
Mål: 2. Assist: 0.
Brynäs har något bra på gång efter en tung period. Greg Scott - som gjorde comeback efter skadefrånvaro - var en av stöttepelarna nu senast när Gävle-gänget hemmabesegrade Djurgården.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget