Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakter

Niklas Svedberg, Djurgården
Räddningsprocent: 100.

Djurgården har vunnit en av tre SHL-matcher den här säsongen. Rutinerade Niklas Svedberg - som fick en nytändning förra säsongen - vaktade kassen i den matchen och räddade samtliga 24 skott hemma mot Malmö.

***

Backar

Robin Salo, Örebro
Mål: 1. Assist 1.

Finländaren med landslagsmeriterna - som anslöt sent till Örebro förra säsongen och var väldigt bra - fortsätter att övertyga i ÖHK-dressen. En viktig pjäs över hela rinken för Närke-gänget.

Eric Gelinas, Rögle
Mål: 1. Assist: 2.
En spelare som har tagit ett större ansvar den här säsongen i Kodie Currans frånvaro, vilket betytt mycket för Rögle i SHL-inledningen. Den NHL-meriterade kanadensaren har varit en klippa i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards

Linus Öberg, Örebro
Mål: 4. Assist: 0.

Örebro har många offensivt skickliga spelare på forwardsfronten som hade bevisat något på den här nivån redan inför säsongen. Jättetalangen Linus Öberg har överglänst majoriteten av dessa pjäser hittills. Fyra (!) baljor på två matcher den senaste veckan inger respekt. Tre av dessa mål gjordes i bortamatchen mot Leksand. Den 20-årige Vänersborgsprodukten mäktade bland annat med segermålet.

Daniel Zaar, Rögle
Mål: 3. Assist: 2.
Den skottstarke Rögle-forwarden har fått islossning den senaste veckan. En härförare när Rögle hemmabesegrade Djurgården - bataljen där Daniel Zaar var involverad i fyra (!) av målen. Inblandad i totalt fem (!) av sex RBK-mål den aktuella veckan.

Jaedon Descheneau, Brynäs
Mål: 1. Assist: 3.
Kanadensaren var sådär förra säsongen. Den här säsongen har dock inletts på ett utmärkt sätt. En mycket stark offensiv kraft. Jaedon Descheneau har varit en klockren tredjelänk i kedjan med Emil Molin och Nicklas Danielsson.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget