Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Bild från Bildbyrån

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Gustaf Lindvall, Skellefteå
Räddningsprocent: 97,78.
Framgångarna fortsätter för Skellefteå-produkten. Gustaf Lindvall - som vaktade kassen i två av tre matcher den senaste veckan - släppte bara in en pyts på dessa bataljer. Höll nollan hemma mot Malmö.

***

Backar

Nils Lundkvist, Luleå
Mål: 2. Assist: 0.
Supertalangen - som har poängrekordet för juniorer på backsidan sett till enskild SHL-grundseriesäsong - är inne i ett offensivt stim. Det snygga målet borta mot Djurgården följdes upp av ytterligare en klassbalja hemma mot Örebro.

Kodie Curran, Rögle
Mål: 0. Assist: 3.
Artisten - tillika tvåan i SHL:s poängliga, trots att han är back - fortsätter att övertyga med sin briljanta offensiv. Inblandad i segermålet borta mot Oskarshamn och tre pinnar på lika många matcher den senaste veckan.

***

Forwards

Carl Persson, Malmö
Mål: 3. Assist: 2.
Den 24-årige forwarden har inte direkt gjort någon kanonsäsong rent helhetsmässigt, men är onekligen på gång och kan möjligtvis bli en joker i slutspelet för Malmö. Fem (!) poäng - varav tre fullträffar - på tre matcher den senaste veckan imponerar. Matchvinnare borta mot Leksand.

Fredrik Karlström, Växjö
Mål: 2. Assist: 2.
Kedjan med Fredrik Karlström, Pontus Holmberg och Marcus Sylvegård är inte direkt Växjös mest namnkunniga, men har varit väldigt bra en längre tid. Det är framför allt Karlström som har övertygat. En stark offensiv kraft i ett Lakers som har potential att gå långt i slutspelet.

Lias Andersson, HV71
Mål: 2. Assist: 1.

Den NHL-meriterade centern har blivit en stor tillgång för HV71 i återkomsten till Jönköpingslaget. Lias Andersson har en fenomenal vecka bakom sig. Det faktum att han avgjorde två matcher säger en hel del om hans betydelse för laget.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget