Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Bild från Bildbyrån

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå
Räddningsprocent: 95,74.

Stjärnmålvakten fortsätter att övertyga. Joel Lassinantti vaktade kassen i två av veckans tre matcher och släppte bara in två mål på dessa bataljer.

***

Backar

Nils Lundkvist, Luleå
Mål: 1. Assist: 2.

Jättetalangen bara kör. Nils Lundqvist - som har poängrekordet för en juniorback i SHL sett till en enskild säsong - är inne i ett mäktigt stim. Lysande över hela rinken nu senast i prestigematchen mot Frölunda. En spelare som kompletterar Erik Gustafsson på ett fantastiskt sätt.

Johannes Kinvall, HV71
Mål: 0. Assist: 5.
Backeleganten - som bara har överträffats av Rögle-stjärnan Kodie Curran när det gäller backarnas poängskörd i SHL den här säsongen - fortsätter att leverera i offensiven. Inblandad i hela fem mål den senaste veckan.

***

Forwards

Robin Alvarez, Skellefteå
Mål: 5. Assist: 2.
Skellefteå är SHL:s formstarkaste lag och har alltjämt en teoretisk möjlighet att vinna grundserien. Delvis tack vare Robin Alvarez fenomenala offensiv. Fullständigt eminent när SKE bortabesegrade Brynäs och körde över Leksand på hemmaplan.

Jesper Frödén, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 4.

På tal om exempel på glödheta SKE-forwards. Jesper Frödén har onekligen klarat av omställningen från HockeyAllsvenskan till SHL på ett alldeles utmärkt sätt och redan blommat ut till en pjäs av hög klass på den här nivån.

Anton Rödin, Brynäs
Mål: 0. Assist: 6.
Den viktigaste kuggen i Brynäs jakt på att knipa en slutspelsplats. Motorn i spetskedjan med Greg Scott och Nicklas Danielsson. En av härförarna nu senast när Gävle-gänget bortabetvingade HV71.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget