Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Bild från Bildbyrån

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jonas Gunnarsson, HV71
Räddningsprocent: 97,73.

HV71 går som tåget. Det har Jonas Gunnarsson stor del i. Den Tre Kronor-meriterade målvakten släppte bara in ett mål på två bataljer i matcherna som han vaktade kassen i den senaste veckan.

***

Backar

Johannes Kinnvall, HV71
Mål: 2. Assist: 3.

Backklippan - som var väldigt bra på SHL-nivå med Timrå redan i fjol - har tagit nästa steg den här säsongen och utvecklats till en offensiv toppback. Faktum är att det bara är en annan SHL-back (Rögle-stjärnan Kodie Curran) som har gjort fler poäng den här säsongen. En gigant i hemmasegern mot Färjestad.

Nils Lundkvist, Luleå
Mål: 1. Assist: 0.

Jättetalangen fortsätter att övertyga med sitt solida spel över hela rinken. Det snygga direktskottsmålet i hemmavinsten mot Växjö stack ut lite extra den senaste veckan.

***

Forwards

Alexander Bergström, HV71
Mål: 2. Assist: 4.

Prestigevärvningen har blivit en rejäl tillgång för Jönköpingslaget. Inte minst den aktuella veckan. Involverad i sex mål på tre matcher och en av lagets främsta nyckelspelare. Fullständigt eminent mot Färjestad.

Lars Bryggman, Malmö
Mål: 2. Assist: 2.

Det blev förvisso förlust nu senast hemma mot Luleå, men Malmö har ändå en bra vecka bakom sig rent helhetsmässigt med sex poäng på två matcher. Lars Bryggman gjorde det riktigt bra i veckans två första tillställningar med sin starka offensiv i kombination med - som vanligt - en gedigen arbetsinsats. En spelare som har tagit nästa steg i utvecklingen den här säsongen.

Ted Brithén, Rögle
Mål: 1. Assist: 2.

Rögle - som bara spelade en match den senaste veckan - var riktigt illa ute i måste-vinna-matchen hemma mot Oskarshamn, varpå skåningarna svarade för en imponerande vändning och håvade in tre viktiga poäng. En sammandrabbning där rutinerade Ted Brithén gick i bräschen och var inblandad i tre av målen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget