Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

David Rautio, Luleå
Räddningsprocent: 100.
En av två tämligen formstarka Luleå-målvakter. David Rautio gjorde en suverän match när LHF betvingade Leksand - en batalj där han höll nollan.

***

Backar

Ilari Melart, Växjö
Mål: 2. Assist: 0.

Växjö har ingen bra vecka rent lagmässigt bakom sig, men Ilari Melart fortsätter att vara en överraskande stark offensiv kraft. Det blev två nya baljor den senaste veckan för finländaren som är målbäst (!) av samtliga backar i SHL den här säsongen hittills.

Jonathan Pudas, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 3.
Den kreative backen - som har varit bra i SHL de senaste åren - är på god väg att ta nästa steg i utvecklingen. En jätte när Skellefteå betvingade Oskarshamn.

***

Forwards

Jesper Frödén, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 3.

AIK-bekantingen hade en halvdan start på sitt SHL-äventyr - men nu har det lossnat ordentligt. En offensiv gigant på sistone i ett Skellefteå som är på stark uppgång. Fyra poäng på två matcher inger respekt.

Oscar Möller, Skellefteå
Mål: 2. Assist: 1.

På tal om exempel på heta SKE-forwards. Oscar Möller har också prickat in formen. En av härförarna mot Oskarshamn.

Niklas Olausson, Luleå
Mål: 2. Assist: 1.

Den rutinerade Luleå-centern hade några tunga veckor rent individuellt bakom sig, varpå han kom igång rejält den senaste veckan. Matchvinnare mot Brynäs och en mäktig insats mot Leksand nu senast talar sitt tydliga språk. Det var inte minst framspelningen till LHF:s andra mål i gårdagens match som stack ut.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget