Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jonas Gunnarsson, HV71
Räddningsprocent: 100.
HV71 går som tåget. Delvis tack vare Jonas Gunnarssons fenomenala målvaktsspel. HV71-målvakten höll inte bara nollan hemma mot Rögle, utan följde även upp bortamatchen mot Leksand med en nolla.

***

Backar

Erik Gustafsson, Luleå
Mål: 3. Assist: 0.

Luleås backklippa - som var sjuk för så sent som för några dagar sedan - har onekligen en kanonvecka bakom sig. Tre (!) mål på två matcher och en stabil defensiv inger respekt.

Ilari Melart, Växjö
Mål: 1. Assist: 1.

Växjö är på stark uppgång och på god väg mot en placering på tabellens övre halva - det vill säga där laget definitivt hör hemma. Det är delvis Ilari Melarts förtjänst. Finländaren har varit oväntat vass offensivt och, precis som väntat, visat prov på ett starkt försvarsspel så här långt.

***

Forwards

Alexander Bergström, HV71
Mål: 2. Assist: 1.
HV71:s prestigevärvning har fått en riktigt bra start i sin nya klubb och mäktat med åtta poäng på nio matcher. Det blev tre pinnar den senaste veckan i den framgångsrika kedjan med Anthony Camara och Axel Holmström. Målskytt både mot Rögle och Leksand.

Adam Helewka, Linköping
Mål: 1. Assist: 3.

På tal om nyförvärv som har anslutit under säsongens gång. Kanadensaren har blivit ett lyft för formstarka Linköping. En stark offensiv kraft i LHC-lägret. Suverän nu senast hemma mot Djurgården. En match där Adam Helewka var involverad i tre mål.

Emil Pettersson, Växjö
Mål: 1. Assist: 2.
Emil Pettersson fortsätter att vara en stark offensiv kraft i formstarka Växjö. En del av den suveräna kedjan med Brendan Shinnimin och Ludvig Nilsson i övrigt. En trio som kompletterar varandra tämligen bra.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget