Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Bild från Bildbyrån

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Dominik Furch, Örebro
Räddningsprocent: 95,38.
Örebro är nya serieledare i SHL. Det har succényförvärvet Dominik Furch stor del i med sitt stabila målvaktsspel. En gigant när ÖHK besegrade Skellefteå.

***

Backar

Rasmus Rissanen, Örebro
Mål: 1. Assist: 1.
På tal om exempel på heta ÖHK-spelare. Finländaren - som förlängde kontraktet för några veckor sedan - har visat prov på ett suveränt tvåvägsspel den senaste tiden. Samarbetet med backkollegan Kristian Näkyvä har fungerat ypperligt. Matchvinnare i prestigematchen mot Färjestad.

Philip Samuelsson, Leksand
Mål: 0. Assist: 1.

Leksand har fått ordning på defensiven den senaste tiden och håvat in två raka trepoängare. Det är delvis Philip Samuelssons förtjänst. En back som har varit nyttig med sin räckvidd och placeringssäkerhet.

***

Forwards

Henrik Törnqvist, Linköping
Mål: 2. Assist: 0.
Linköping är på stark uppgång efter den tunga serieinledningen. Östgötarna inkasserade två trepoängare den senaste veckan och Henrik Törnqvist nätade i båda bataljerna. Segerskytt nu senast mot Rögle.

Linus Sandin, HV71
Mål: 2. Assist: 1.

Forwarden - som var bra i Rögle redan i fjol - har tagit nästa steg i utvecklingen i HV71-dressen hittills. Lysande i storsegern mot Oskarshamn och totalt tre poäng på två matcher den aktuella veckan.

Lars Bryggman, Malmö
Mål: 1. Assist: 3.

Kedjan med Lars Bryggman, Fredrik Händemark och Fredrik Storm har en bra vecka bakom sig. Inte minst Bryggman. En gedigen offensiv kraft och härlig karaktärsspelare i samma paket.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget