Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Bild från Bildbyrån

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Janne Juvonen, Leksand
Räddningsprocent: 94,64.

Leksand har goda möjligheter att undvika SHL-kvalet. Det har Janne Juvonen stor del i. LIF-målvakten har en stark vecka bakom sig och var inte minst fenomenal i gårdagens sexpoängsmatch mot bottenkollegan Oskarshamn.

***

Backar

Jesper Sellgren, Luleå
Mål: 4. Assist: 2.

Luleå är inne i ett fantastiskt offensivt stim med 13 (!) mål på de två senaste matcherna. Det är delvis Jesper Sellgrens förtjänst. En spelare som har dominerat totalt i offensiven den senaste tiden.

Nils Lundkvist, Luleå
Mål: 1. Assist: 3.
Beträffande exempel på heta LHF-backar. Supertalangen - som har utvecklats till en av SHL:s främsta backar - fortsätter att övertyga med sitt höga "hockey-IQ". Eminent nu senast när Luleå vann mot HV71.

***

Forwards

Juhani Tyrväinen, Luleå
Mål: 1. Assist: 3.

Ytterligare en av många tämligen formstarka LHF-spelare. Juhani Tyrväinen kombinerar hårt jobb, gedigna närkampsegenskaper och en gedigen defensiv med en stark offensiv.

Dennis Everberg, Rögle
Mål: 1. Assist: 5.
Rögles prestigevärvning har prickat in storformen. En gigant nu senast när RBK besegrade Örebro och totalt sex (!) poäng på veckans två matcher inger respekt.

Dominik Bokk, Rögle
Mål: 3. Assist: 0.

På tal om RBK-lirare som har prickat in formen. Den tyske jättetalangen har varit lysande efter JVM och fått igång målskyttet rejält.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget