Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Joona Voutilainen, Björklöven
Räddningsprocent: 100.

Den juniorlandslagsmeriterade finländaren - som bara vaktade kassen i en match den senaste veckan - var säkerheten själv när Björklöven bortabetvingade Västerås utan att släppa in ett enda mål.

***

Backar

Malte Setkov, AIK
Mål: 0. Assist: 6.

Den NHL-draftade backen är onekligen på rätt väg. En av härförarna när AIK tog sex poäng på tre matcher förra veckan. Storvuxne Malte Setkov var inte minst vass när Stockholmslaget lyckades vinna borta mot Björklöven.

Emil Andrae, HV71
Mål: 2. Assist: 3.

Stortalangen fortsätter att bevisa att han är en av HockeyAllsvenskans främsta backar. Emil Andrae har en lysande vecka bakom sig i ett HV71 som har skaffat sig ett alldeles utmärkt utgångsläge i jakten på att vinna HockeyAllsvenskans grundserie.

***

Forwards

Myles Powell, HV71
Mål: 1. Assist: 6.

Värvningen från seriekonkurrenten Västervik har blivit minst sagt lyckad hittills. Tio poäng på sex bataljer inger sannerligen respekt. Den senaste veckan var något utöver det vanliga. Myles Powell är en av HV71:s viktigaste lirare i kampen om SHL-avancemanget.

Fredrik Forsberg, HV71
Mål: 4. Assist: 2.

Ytterligare en offensiv stjärna i HV71. Fredrik Forsberg hade grymt höga förväntningar på sig inför den här säsongen - förväntningar som har infriats så här långt. En genuin målskytt, som är alldeles för bra för HockeyAllsvenskan.

Maksim Semjonov, AIK
Mål: 4. Assist: 1.

Ett riktigt utropstecken. Snacka om att Maksim Semjonov - som mestadels har spelat i Hockeyettan de senaste åren - har klarat av omställningen till HockeyAllsvenskan på ett imponerande sätt hittills. Fem pinnar, varav fyra fullträffar, på tre matcher den senaste veckan sticker ut.