Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Viktor Andrén, Almtuna
Räddningsprocent: 96,67.
SHL-meriterade Viktor Andrén har blivit ett bra tillskott för Almtuna. Det bevisade han inte minst nu senast när Uppsala-laget vann redan under ordinarie speltid mot Kristianstad och tog ett stort steg mot att undvika negativt kval.

***

Backar

Jesper Lindgren, Björklöven
Mål: 2. Assist: 3.
En av HockeyAllsvenskans främsta backar den här säsongen. Jesper Lindgren har en mäktig vecka bakom sig sett till offensiven. Inblandad i fem (!) mål på två matcher i ett Björklöven som blir intressanta att följa i HockeyAllsvenskan-slutspelet.

Dennis Fröland, Troja/Ljungby
Mål: 2. Assist: 1.
Troja/Ljungby kommer tvingas kvala för fortsatt allsvensk existens. Där får Dennis Fröland en ytterst viktig roll med tanke på den höga offensiva kapaciteten och den hyfsade rutinen. En offensiv klippa den senaste veckan.

***

Forwards

Rihards Marenis, Vita Hästen
Mål: 4. Assist: 1.
Dundersuccén fortsätter för lettländaren som inledde säsongen i Hockeyettan. Rihards Marenis har snittat över en poäng per match under tiden i Vita Hästen. Det blev fem nya pinnar den aktuella veckan. Tremålsskytt hemma mot Bik Karlskoga.

Marcus Bergman, Västerås
Mål: 3. Assist: 2.
Västerås-forwarden har tagit nästa steg i utvecklingen den här säsongen. Det visade Marcus Bergman inte minst den senaste veckan. En av VIK:s ledande spelare i kampen om att göra ett lyckat HockeyAllsvenskan-slutspel.

Marcus Eriksson, Vita Hästen
Mål: 0. Assist: 5.
Spelgeniet still going strong. Vita Hästen-liraren - som är på andra plats i poängligan - var involverad i fem mål på tre matcher i ett Norrköpingsgäng som alltjämt har chansen att ta sig till HockeyAllsvenskan-slutspelet.