• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan-slutspelet
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan-slutspelet

Målvakt

Joona Voutilainen, Björklöven
Räddningsprocent: 96,40.

Björklöven slog ut Västerås ur slutspelet. Det har Joona Voutilainen stor del i. En tämligen stabil målvakt som gjorde en väldigt bra vecka nu senast.

***

Backar

Chad Billins, HV71
Mål: 3. Assist: 2.
Amerikanen värvades till HV71 i syfte att vara en av HockeyAllsvenskans bästa backar. Det har Chad Billins onekligen varit hittills. Lysande i kvartsfinalserien mot Västervik.

Emil Andrae, HV71
Mål: 2. Assist: 2.
Ytterligare en HV71-back med det lilla extra. Jättetalangen är fortsatt en jätte med sitt gedigna spel i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards

Tyler Vesel, HV71
Mål: 2. Assist: 4.
Björklöven-bekantingen har varit en klockren HV71-värvning med sitt vassa spel över hela banan. En klippa mot Västervik - inte minst den sista matchen där Jönköpingsgänget säkrade semifinalavancemanget.

Daniel Ljunggren, Mora
Mål: 3. Assist: 2.
Det blev respass för Mora mot Bik Karlskoga, men Daniel Ljunggren tog för sig rejält i kvartsfinalserien och hade stor del i att Karlskoga-laget fick kämpa hårt för att ta sig vidare.

Riley Woods, Modo
Mål: 2. Assist: 2.
Kanadensaren var suverän i grundserien och har följt upp det med en kanoninsats i slutspelet så här långt. En spelare som har stor del i att Modo är en rätt så het SHL-kandidat.