• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan-slutspelet
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan-slutspelet

Målvakt

Tex Williamsson, Modo
Räddningsprocent: 95,92.
Modo har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge i jakten på att slå ut Kristianstad ur HockeyAllsvenskan-slutspelet. Det är delvis Tex Williamssons förtjänst. Modo-målvakten har bara släppt in två baljor på lika många matcher.

***

Backar

Axel Bergkvist, Mora
Mål: 2. Assist: 0.
Den NHL-draftade backklippan var en av ligans främsta profiler i grundserien och inledde veckan med att vara en av härförarna när Mora tog sig vidare till kvartsfinal.

Emil Andrae, HV71
Mål: 0. Assist: 2.
Stortalangen från Västervik har stundtals dominerat i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Det har även sett bra ut i slutspelet, där Emil Andrae varit en viktig tvåvägsback.

***

Forwards

Fredrik Forsberg, HV71
Mål: 3. Assist: 1.
En av HockeyAllsvenskans mest namnkunniga spelare fortsätter att ånga på i jakten på SHL-återkomsten för HV71. Fyra poäng - varav tre fullträffar - på två bataljer i kvartsfinalserien mot Västervik inger respekt.

Alex Hutchings, Björklöven
Mål: 2. Assist: 2.
Björklöven körde över Västerås målmässigt i det första kvartsfinalmötet lagen emellan. En sammandrabbning där Alex Hutchings höll hov och var inblandad i flera mål.

Axel Ottosson, Björklöven
Mål: 0. Assist: 4.
Ytterligare en Björklöven-pjäs som stack ut lite extra i den redan nämnda matchen mot VIK. Centerkuggen med SHL-meriterna har tagit ett kliv framåt den här säsongen i allmänhet.