Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Joona Voutilainen, Björklöven
Räddningsprocent: 100.

En vecka där det - på grund av ett antal framflyttade matcher - bara spelades en batalj. Joona Voutialinen vaktade kassen borta mot Almtuna och räddade samtliga 30 skott. Tämligen given i veckans lag.

***

Backar

Viljami Juusola, Björklöven
Mål: 1. Assist: 0.

Den finländske talangen - som är utlånad från Luleås organisation - fortsätter att göra bra ifrån sig i Björklöven. Målskytt mot Almtuna och dessutom involverad i ytterligare en balja.

Jesper Lindgren, Björklöven
Mål: 0. Assist: 1.

Ytterligare en het Björklöven-back. AHL-meriterade Jesper Lindgrens återkomst till Umeå-hockeyn har varit lyckad så här långt.

***

Forwards

Alexander Wiklund, Björklöven
Mål: 1. Assist: 0.

Den målfarlige forwarden, som förlängde kontraktet med Björklöven för ett fåtal veckor sedan, är fortsatt formstark. Hårt jobbande Alexander Wiklund visade vägen nu senast mot Almtuna genom att inleda målskyttet.

Axel Ottosson, Björklöven
Mål: 0. Assist: 2.
På tal om SHL-meriterade forwarden. Axel Ottosson tillhör också en av Björklövens viktigaste spelare på forwardssidan i jakten på SHL-avancemanget. Inblandad i två fullträffar i onsdagens tillställning.

Felix Girard, Björklöven
Mål: 1. Assist: 0.
Ännu en spelare som låg bakom vinsten i Uppsala. En del av västerbottningarnas nordamerikanska kedja med Ryan Gropp och Gerry Fitzgerald i övrigt.