Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Pavel Khomchenko, AIK
Räddningsprocent: 94,44.
AIK har en magnifik vecka, med tre raka segrar, bakom sig. Det har Pavel Khomchenko stor del i. Den 27-årige målvakten gjorde - rent helhetsmässigt - en bra insats i stockholmarnas kasse.

***

Backar

Erik Flood, Kristianstad
Mål: 1. Assist: 4.
Kristianstad är en stor positiv överraskning i HockeyAllsvenskan den här säsongen och ett antal spelare har tagit kliv framåt. Det gäller inte minst Erik Flood, som varit stabil över hela rinken. Borlänge-produkten var inte minst vass när Skåne-laget körde över Troja/Ljungby på hemmais.

Colby Sissons, Vita Hästen
Mål: 4. Assist: 0.
Norrköpingslaget blev obesegrade under ordinarie speltid den aktuella veckan och fick med sig totalt fem viktiga poäng. Colby Sissons var en av härförarna med sin eminenta offensiv. Den AHL-meriterade kanadensaren stack ut lite extra hemma mot Västerås genom att svara för tre (!) baljor.

***

Forwards

Rihards Marenis, Vita Hästen
Mål: 4. Assist: 3.
Lettländaren - som inledde säsongen i Hockeyettan - fortsätter att göra dundersuccé i HockeyAllsvenskan. Rihards Marenis var involverad i sju (!) mål den senaste veckan.

Nikolai Skladnichenko, Kristianstad
Mål: 5. Assist: 1.
Ytterligare ett exempel på en Kristianstadsspelare som har varit lysande på sistone. Den KHL-meriterade ryssen avgjorde två matcher och var framträdande i allmänhet. Noterbart är att Nikolai Skladnichenko var målbäst av samtliga allsvenska spelare den berörda veckan med fem fullträffar.

Johan Persson, Mora
Mål: 3. Assist: 2.

Pålitlige Johan Persson ångar på i ett Mora som är på rätt väg med två vinster på tre matcher. En viktig tredjelänk i den högintressanta kedjan med Daniel Ljunggren och Måns Carlsson i övrigt.