Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Johan Gustafsson, Västerås
Räddningsprocent: 100.

Prestigenyförvärvet har kommit igång på allvar. Två raka nollor (Västervik hemma och Björklöven borta) inger respekt. Johan Gustafsson och Västerås i allmänhet har något riktigt bra på gång.

***

Backar

Oskar Asplund, Almtuna
Mål: 1. Assist: 3.

En av HockeyAllsvenskans mest intressanta talanger. Den 18-årige liraren har visat prov på sina skills på sistone. Matchvinnare hemma mot Troja/Ljungby och en stark vecka i allmänhet.

Kevin Karlsson, Troja/Ljungby
Mål: 2. Assist: 1.

Troja/Ljungby har det tungt för lag. Kevin Karlssons dock rent individuellt är desto bättre. Linköpingsprodukten har klivit fram rejält i offensiven den senaste tiden.

***

Forwards

Jimmy Andersson, Vita Hästen
Mål: 3. Assist: 1.

Lånet från Linköping har fått en flygande start i Vita Hästen. Den rutinerade forwarden har tagit ett imponerande stort offensivt ansvar den senaste tiden. Vass både mot Björklöven på hemmaplan och när östgötarna drabbade samman med Modo på bortais.

Viktor Hertzberg, Almtuna
Mål: 0. Assist: 4.
Ytterligare en tämligen formstark Almtuna-spelare. Den spelskicklige forwarden har stor del i att Uppsala-gänget gjorde så bra ifrån sig förra veckan.

Dennis Svensson, Kristianstad
Mål: 2. Assist: 1.

Kristianstad blandade och gav som lag den senaste veckan. Rutinerade Dennis Svensson visade dock prov på en hög nivå i båda matcherna.