Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Tex Williamsson, Modo
Räddningsprocent: 98,65.

Modo går som tåget. Det är delvis Tex Williamssons förtjänst. Den SHL-meriterade målvakten har varit tämligen stabil den senaste tiden. Williamsson släppte bara in ett mål på två matcher den senaste veckan. Noterbart i sammanhanget är att även Henrik Tikkanen - som vaktade kassen nu senast hemma mot Mora - också är formstark.

***

Backar

Axel Bergkvist, Mora
Mål: 2. Assist: 1.
Backtalangen fortsätter att vara en offensiv backklippa i Mora-lägret. Axel Bergkvist var involverad i tre av fyra MIK-mål den aktuella veckan.

Karl Johansson, Björklöven
Mål: 0. Assist: 3.

Växjö-bekantingen har fått igång offensiven på allvar den senaste tiden. En vass offensiv kraft i topplaget Björklöven, som har byggt upp en fin vinstsvit.

***

Forwards

Tyler Vesel, HV71
Mål: 3. Assist: 3.

Given i veckans lag. Tyler Vesel har dominerat på sistone. Den målfarlige amerikanen har mäktat med sex (!) poäng på de tre senaste matcherna. Vesel är klockren som center i kedjan med Fredrik Forsberg och Tommie Huhtala i övrigt.

Anton Holm, AIK
Mål: 1. Assist: 4.
AIK har ett lag som kan utmana de bästa i HockeyAllsvenskan om allt klaffar. Formen är god i form av sex poäng på veckans tre matcher. Anton Holm var något av en härförare och tog ett imponerande stort ansvar framåt.

Marcus Eriksson, Vita Hästen
Mål: 3. Assist: 3.
Den rutinerade artisten still going strong. Marcus Eriksson har - precis som Vita Hästen i allmänhet - en utmärkt vecka bakom sig. Eriksson har bevisat att han alltjämt är en av HockeyAllsvenskans främsta forwardsprofiler.