Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Jonas Gunnarsson, HV71
Räddningsprocent: 100.

HV71 ångar på och när det gäller målvaktssidan är det Jonas Gunnarsson som har övertygat mest den senaste tiden. Den Tre Kronor-meriterade burväktaren höll nollan när serieledarna bortabesegrade Södertälje.

***

Backar

Axel Bergkvist, Mora
Mål: 1. Assist: 2.
Talangfulle Axel Bergkvist - som värvades från Bik Karlskoga - har tagit nästa steg i Mora-dressen den här säsongen så här långt. Den spelskicklige 21-åringen är en imponerande stark offensiv kraft i MIK-lägret. NHL-draftade Bergkvist var inte minst vass när Mora hemmabetvingade redan nämnda Bik.

Emil Andrae, HV71
Mål: 1. Assist: 2.

Stortalangen bara kör och fortsätter att bevisa att han är för bra för HockeyAllsvenskan. Den 19-årige Västervikssonen är en gigant i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards

Fredrik Forsberg, HV71
Mål: 4. Assist: 5.

Många blev förvånade när Fredrik Forsberg bestämde sig för att följa med HV71 ner till HockeyAllsvenskan, trots att han hade en bra SHL-säsong bakom sig. Den målfarlige liraren har onekligen levt upp till de grymt högt ställda förväntningarna hittills och toppar seriens poängliga med god marginal. Den senaste veckan - där Forsberg var involverad i nio (!) mål på tre matcher - var något utöver det vanliga.

Christopher Bengtsson, Björklöven
Mål: 4. Assist: 1.
Björklöven är ett topplag även den här säsongen. Delvis tack vare Christopher Bengtssons framfart. Den SHL-meriterade forwarden var inte minst vass när västerbottningarna vände och vann hemma mot Mora.

William Wikman, Västerås
Mål: 4. Assist: 1.

Västerås - med tre raka segrar i bagaget - är på stark uppgång efter en säsong som varit ojämn rent helhetsmässigt. William Wikman utgör en av spelarna som har visat vägen på sistone. Bland annat när VIK vann hemma mot Almtuna.