Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Marcus Hellgren, Bik Karlskoga
Räddningsprocent: 100.

En av två tämligen formstarka Bik Karlskoga-målvakter. Marcus Hellgren räddade 28 skott och höll nollan när Värmlandslaget bortabesegrade Vita Hästen.

***

Backar

Erik Ullman, Södertälje
Mål: 1. Assist: 3.

Södertälje har något bra på gång. Det är inte minst Erik Ullmans förtjänst. Den 24-årige liraren var inte minst vass nu senast när SSK vann hemma mot Almtuna.

Jimmie Jansson Lorek, Västerås
Mål: 0. Assist: 2.

Stjärnan fortsätter att vara en toppback i HockeyAllsvenskan. Västerås håvade in två raka trepoängare förra veckan och Jimmie Jansson Lorek visade prov på ett stabilt backspel.

***

Forwards

Lukas Zetterberg, Västerås
Mål: 2. Assist: 2.

Beträffande Västerås. SHL-meriterade Lukas Zetterberg har tagit ett stort ansvar den senaste tiden. Inblandad i fyra mål förra veckan.

Ryan Gropp, Björklöven
Mål: 1. Assist: 2.
Björklövens prestigevärvning var en av segerorganisatörerna när västerbottningarna blev det första laget att besegrade HV71 i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

Oscar Öhman, Troja/Ljungby
Mål: 2. Assist: 1.

Nykomlingarna Troja/Ljungby - som inkasserade fyra poäng på två matcher - har en stark vecka bakom sig. Oscar Öhman har varit en av förgrundsfigurerna med sin vassa offensiv i ett Troja som har något lovande på gång i ett Troja som helt plötsligt är på rätt sida av kvalstrecket.