Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Henrik Tikkanen, Modo
Räddningsprocent: 100.

En av två bra Modo-målvakter den senaste veckan. Finländaren vaktade kassen när Öviksgänget hemmabetvingade Vita Hästen med komfortabla 4-0.

***

Backar

Pontus Näsén, Modo
Mål: 1. Assist: 2.
Beträffande formstarka Modo-spelare. Pontus Näsén - som lirade i SHL så sent som i fjol - har fått en bra start på karriären i Öviks hockeystolthet. En offensiv klippa.

Emil Andrae, HV71
Mål: 0. Assist: 3.

Jättetalangen - som toppar backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan - fortsätter att övertyga och bevisa att han hör hemma på en högre serienivå. Västervikssonen är viktig över hela rinken.

***

Forwards

Joakim Hillding, Troja/Ljungby
Mål: 2. Assist: 4.
Troja/Ljungby bara kör. Delvis tack vare rutinerade Joakim Hilldings fina prestationer. Sex (!) poäng på två matcher och matchvinnare nu senast när nykomlingarna skrällde borta mot namnkunniga Bik Karlskoga.

Oscar Öhman, Troja/Ljungby
Mål: 3. Assist: 2.

På tal om Joakim Hillding. Kedjekollegan Oscar Öhman är också inne i ett stim. Den underskattade forwarden har visat prov på en bra kemi med Hillding den senaste tiden. Matchhjälte hemma mot Almtuna och en vass prestation i allmänhet i veckans två matcher.

Emil Berglund, Almtuna
Mål: 2. Assist: 3.
Almtuna-centern är på god väg mot sin bästa säsong i karriären hittills. Emil Berglund har varit en härförare och hade stor del i att Uppsala-gänget lyckades ta en poäng hemma mot suveräna HV71 i fredags.