Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Lars Volden, Bik Karlskoga
Räddningsprocent: 97,3.

En av Bik Karlskogas tungviktsvärvningar inför den här säsongen. Den SHL-meriterade målvakten storspelade när värmlänningarna bortabetvingade Kristianstad i seriepremiären. En batalj där Volden räddade 36 av 37 skott.

***

Backar

Eric Norin, AIK
Mål: 2. Assist: 0.

AIK åkte på en tung förlust i seriepremiären mot HV71. Eric Norin var en av ljusglimtarna i Gnaget-lägret. Faktum är att den rutinerade backen svarade för båda AIK-målen.

Victor Björkung, Vita Hästen
Mål: 1. Assist: 1.

Timrå-bekantingen fick en lysande allsvensk comeback efter fyra år utomlands när Vita Hästen hemmabesegrade Mora. En batalj där 28-åringen var inblandad i två mål och satte den matchvinnande baljan.

***

Forwards

Jens Holmström, Västervik
Mål: 2. Assist: 1.

Troja/Ljungby-produkten gjorde dundersuccé i sin första allsvenska match i Västervikströjan sedan säsongen 2018/2019. Tvåvägscentern var involverad i hela tre mål när VIK tog tre poäng hemma mot Modo.

Fredric Andersson, Björklöven
Mål: 2. Assist: 1.

Björklöven fick en suverän allsvensk start genom att bjuda på en riktig målfest borta mot Södertälje. Fredric Andersson - som har ett förflutet i SSK - var en av härförarna med en mäktig 2+1-meny.

Alexander Wiklund, Björklöven
Mål: 1. Assist: 2.
På tal om Fredric Anderssons kedja. Alexander Wiklund höll också hov mot Södertälje. Ytterligare en pjäs som var involverad i tre mål mot SSK.