Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Kevin Poulin, Björklöven
Räddningsprocent: 97,3.

Björklöven avslutade serien starkt i form av tre raka trepoängare förra veckan. Kevin Poulin vaktade kassen i samtliga matcher och släppte bara in två baljor. Kanadensaren höll nollan mot Vita Hästen.

***

Backar

Rasmus Bengtsson, Tingsryd
Mål: 0. Assist: 4.
En av HockeyAllsvenskans giganter den här säsongen. Rasmus Bengtsson har gjort ett kanonjobb över hela rinken och är grymt värdefull för Tingsryd med sina ledaregenskaper. Bengtsson är definitivt en av smålänningarnas viktigaste kuggar i jakten på att göra ett bra slutspel.

Alex Trivellato, Västerås
Mål: 0. Assist: 5.

Italienaren med landslagsmeriterna - som värvades strax innan transferfönstret stängde - har fått en flygande start i VIK. En gedigen pjäs i såväl offensiven som defensiven som ger Västerås spets.

***

Forwards

Jonatan Harju, Tingsryd
Mål: 4. Assist: 0.

Taif är duktiga på att vidareförädla spelare med mycket potential. Det är Jonatan Harju - tillika Modo-forwarden Johan Harjus bror - ett klockren exempel på. Norrbottningen har tagit stora steg den här säsongen och blommat ut till en allsvensk toppspelare. Grundseriens sista vecka avslutade med imponerande fyra mål på tre bataljer.

Anton Holm, AIK
Mål: 2. Assist: 3.
Den rutinerade målskytten var en del i Stockholmsklubbens intressanta satsning inför den här säsongen. Anton Holm har varit helt okej och får en nyckelroll i det kommande slutspelet. Den SHL-meriterade forwarden svarade för fem pinnar på säsongens fyra sista grundseriematcher.

Alexander Wiklund, Björklöven
Mål: 2. Assist: 2.

Piteå-sonen är inte bara en härlig energispelare, utan även en rätt så stark offensiv kraft i allsvenska sammanhang. Det har han inte minst bevisat den här säsongen. En jätte när Björklöven körde över Vita Hästen på hemmaplan.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget