Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Matteus Ward, Mora
Räddningsprocent: 92,44.

Mora går som tåget. Det är delvis Matteus Wards förtjänst. Den 19-årige Nyköpingsprodukten har ytterligare en kanonvecka bakom sig och vaktade kassen i samtliga fyra matcher (idel vinster). Ward övertygade inte minst i den andra hemmabataljen mot Modo.

***

Backar

Filip Roos, Bik Karlskoga
Mål: 1. Assist: 4.
Bik Karlskoga är duktiga på att vidareförädla spelare med mycket potential. Filip Roos utgör ett klockrent exempel i sammanhanget. Den 22-årige Hanhalsprodukten har utvecklats till en toppback i såväl offensiven som defensiven på allsvensk nivå. Det blev imponerande fem poäng på tre matcher den senaste veckan.

Lukas Pilö, Bik Karlskoga
Mål: 3. Assist: 1.

På tal om Värmlandslaget. Lukas Pilö - tillika lånet från Örebro som spelar i samma backpar som redan nämnde Roos - fortsätter att göra succé i Bik Karlskoga. Den juniorlandslagsmeriterade liraren betyder mycket för Karlskoga-gängets offensiv.

***

Forwards

Ludvig Larsson, Mora
Mål: 3. Assist: 8.

Ytterligare en minst sagt formstark Mora-spelare. Ludvig Larsson har blivit ett ordentligt utropstecken i MIK-lägret och lär få fler chanser i en bättre serie än HockeyAllsvenskan i framtiden. Involverad i elva (!) mål på fyra matcher den senaste veckan.

Johan Harju, Modo
Mål: 1. Assist: 5.
Den välmeriterade forwarden fortsätter att leverera i Modo, tillika laget med minst sagt höga toppar och djupa svackor. Johan Harju är en eminent tredjelänk i kedjan med Patrik Karlkvist och Valentin Zykov i övrigt.

Christopher Bengtsson, Södertälje
Mål: 4. Assist: 2.

Självklar i veckans lag. SHL-meriterade Christoffer Bengtsson har en tämligen magisk vecka (läs: vecka nio som avses med denna upplaga av veckans lag) bakom sig. Hela sex poäng - varav fyra pytsar - på två matcher inger respekt. Matchvinnare både borta mot Väsby och hemma mot AIK.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget