Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Fredrik Bergvik, Södertälje
Räddningsprocent: 97,56.

Sportklubben avslutade veckan med två raka vinster. Fredrik Bergvik vaktade kassen i båda matcherna och var vass mellan stolparna. Insatsen hemma i segern mot Väsby - där han räddade 59 (!) skott - var något alldeles extra.

***

Backar

Filip Hasa, Almtuna
Mål: 1. Assist: 2.

Uppsala-laget har en fin vecka bakom sig med sju pinnar på tre matcher. Talangfulle Filip Hasa har dragit ett tungt lass på backsidan med sitt gedigna tvåvägsspel.

Michael Kapla, Västervik
Mål: 2. Assist: 1.

Amerikanen med NHL-meriterna fortsätter att övertyga och vara en av HockeyAllsvenskans främsta backar. Viktig i såväl offensiven som defensiven för Västervik,

***

Forwards

Nick Olesen, Södertälje
Mål: 2. Assist: 2.

Dansken - som var vass på SHL-nivå under lånesejouren i Oskarshamn - är en gigant i HockeyAllsvenskan med sitt breda offensiva register. Nick Olesen var inblandad i fyra av SSK:s mål den senaste veckan. Matchvinnare borta mot Almtuna.

Lukas Zetterberg, Västerås
Mål: 2. Assist: 0.

Den kreative forwarden fick det inte att lossna i SHL under tiden i Brynäs, men är alltjämt en vass lirare på allsvensk nivå. Mål i båda matcherna den aktuella veckan.

Jesper Norbäck, Almtuna
Mål: 1. Assist: 1.

Grums-bekantingen har klarat av omställningen från Hockeyettan till HockeyAllsvenskan på ett ytterst imponerande sätt. En spelare som gör ett kanonjobb i match efter match. Lysande när Almtuna hemmabetvingade Västervik.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget