Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Jacob Johansson, Timrå
Räddningsprocent: 92.

Timrå utökade serieledningen till följd av hemmavinsten i prestigematchen mot Björklöven. Jacob Johansson var en av stöttepelarna med sitt stabila målvaktsspel. Tik-målvakten har därmed vunnit 17 (!) av 19 matcher den här säsongen.

***

Backar

Alexander Leandersson, Bik Karlskoga
Mål: 1. Assist: 1.

En tämligen underskattad tvåvägsback. Alexander Leandersson gjorde ett suveränt jobb när Bik Karlskoga bortabesegrade Mora i lördags.

Jacob Spångberg, Väsby
Mål: 2. Assist: 0.

Ytterligare en underskattad back. Jacob Spångberg stod för två mål när Väsby föll borta mot Almtuna. AIK-bekantingen har potential för att bli en toppback på den här nivån.

***

Forwards

Lukas Wernblom, Mora
Mål: 2. Assist: 2.

Den talangfulle forwarden har varit bra i HockeyAllsvenskan tidigare i år. Lukas Wernblom har fått ytterligare en dimension i sitt spel den här säsongen och stundtals dominerat. Modo-legendaren Magnus Wernbloms son - som svarade för fyra poäng på två matcher den senaste veckan - är imponerande formstark.

Gustav Willman Borvik, Kristianstad
Mål: 2. Assist: 1.
Ytterligare en spännande forwardstalang, som har gått framåt mycket den här säsongen. Gustav Willman Borvik stod för en 1+2-meny nu senast i förlustmatchen hemma mot Kristianstad. Den 22-årige pjäsen är därmed redan uppe i åtta mål på 19 matcher den här säsongen. Willman Borvik är därmed redan uppe i samma målskörd som under hela förra säsongen.

Jesper Norbäck, Almtuna
Mål: 1. Assist: 3.

Liraren - som har varit lysande på Hockeyettan-nivå de senaste åren - har levererat även i HockeyAllsvenskan. En av ligans mest positiva överraskningar den här säsongen hittills. Involverad i fyra (!) mål i söndags.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget