Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Claes Endre, AIK
Räddningsprocent: 93,65.

AIK har en fantastisk vecka bakom sig; fyra (!) trepoängare i följd inger respekt. Underskattade Claes Endre vaktade kassen i samtliga bataljer. Det blev åtta insläppta mål på dessa sammandrabbningar och en nolla hemma mot Almtuna.

***

Backar

William Pethrus, Kristianstad
Mål: 1. Assist: 2.

Mariestadsprodukten hade en fin utveckling i HockeyAllsvenskan med Karlskrona i fjol. Den positiva utvecklingen har fortsatt den här säsongen. Lysande i offensiven den senaste veckan.

Mattias Nörstebö, Mora
Mål: 0. Assist: 5.
En av alla offensiva giganter i den omtalade segermatchen borta mot Björklöven. Mora-backen var involverad i fem (!) mål i den tillställningen.

***

Forwards

Nicklas Heinerö, AIK
Mål: 4. Assist: 1.

En av flera tämligen formstarka AIK:are. Den SHL-meriterade forwarden är grymt viktig för stockholmarna med sitt hårda jobb över hela banan och de offensiva kvaliteterna. Matchvinnare borta mot Björklöven.

Max Lindholm, AIK
Mål: 5. Assist: 1.
Ytterligare en glödhet spelare i Stockholmslaget. Örebro-bekantingens återkomst till Gnaget har betytt väldigt mycket för laget. Inte minst med tanke på Max Lindholms fina målsinne. Segerskytt i matchen hemma mot Vita Hästen.

Oskar Stål Lyrenäs, Mora
Mål: 3. Assist: 0.

Härföraren på forwardsfronten i Mora-lägret när MIK skrällde borta mot topplaget Björklöven. Oskar Stål Lyrenäs - som har haft en fin utveckling i MIK den här säsongen - svarade för ett hattrick i den bataljen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget